Plan BBB: bouw groene stad in Oostvaardersplassen
BBB mikt in de plannen op een stad van 300.000 woningen. De plek, genaamd Groenland, moet zo worden ingericht dat mensen er 'groen' kunnen wonen en recreëren. Zo moet het watergebied voor watervogels behouden blijven in de Oostvaardersplassen.
Schade
Volgens de beweging worden er bij realisatie van het plan een aantal problemen opgelost. 'De grondhonger is niet te stillen in Nederland. In de aanloop naar de verkiezingen doen tal van politieke partijen een beroep op de ruimte. Schaamteloos wordt groen (vruchtbare, voedselproducerende grond) ingeruild voor grijs (woningen, wegen, data- en distributiecentra, mega-wind- en zonneparken). Nederland staat op het punt onherstelbare schade aan te richten op het platteland', schrijft BBB.
BBB-kandidaat Femke Wiersma (nummer twee op de lijst) presenteerde de plannen dinsdag 9 maart bij de Oostvaardersplassen. „Alles begint met een idee", stelt zij. „Wie lang geleden zei dat er mensen op de bodem van de zee komen te wonen (inpolderen, red), kreeg ook te horen: wat een ambitieus plan. Wij Nederlanders zíjn ambitieus, dat zit in onze aard.’’
Hek
Volgens de BBB is het natuurgebied Oostvaardersplassen mislukt. „De Oostvaardersplassen zijn oorspronkelijk bedoeld als industrieterrein. Toen dit niet van de grond kwam, is dit kunstmatig aangelegde gebied bij toeval ‘natuur’ geworden met een hek eromheen. Welke nadelige consequenties dit heeft voor de dieren is alom bekend", doelt zij op het bijvoeren van bijvoorbeeld de Konikpaarden.
Tekst: Guus Daamen
Als zoon van een fruitteler opgegroeid tussen de appelbomen in Gelderland. Tijdens mijn master Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mij verder gespecialiseerd in politiek. Schrijft voor Agrio voornamelijk over Politiek en Beleid. Luistert, vraagt en onderzoekt. Andere passie: sport.
Beeld: BoerBurgerBeweging
Bron: BoerBurgerBeweging