Politiek roert zich na veel gedeelde hartenkreet melkveehouder Biddinghuizen
Anje en Piet Grin zien geen mogelijkheden meer in Flevoland, omdat ze interimmer zijn. Na een gesprek met een adviseur over de opkoopregeling van het Rijk kwamen ze tot de conclusie dat de enige mogelijkheid sloop van het gloednieuwe bedrijf is. Hoewel de melkveehouderij op ruime afstand (ongeveer 25 kilometer) van de Veluwe afligt, zijn ze toch aangemerkt als piekbelaster.
Inmiddels roert de politiek zich. VVD'er Thom van Campen stelde al schriftelijke vragen aan demissionair minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal. Hij wil dat de bewindspersoon van zijn eigen partij de andere aan boeren beloofde regelingen zo snel mogelijk open gaat zetten. Daar zitten onder meer regelingen met subsidies tussen voor innovaties. Volgens Van Campen kan de keuze van alleen stoppen nooit de intentie zijn.
Rechtvaardigheid
CDA'er Derk Boswijk bereidt ook schriftelijke vragen voor, samen met Roelof Bisschop (SGP). Hij ging op bezoek in Biddinghuizen. Boswijk schrijft: 'Naar aanleiding van de hartekreet van de familie Grin eerder deze week ben ik bij hun op bezoek geweest om hun verhaal te horen maar ook om mij in de vergunning te kunnen verdiepen. De familie is ‘interimmer’ en ondanks dat ze alles hebben gedaan wat de overheid destijds van ze vroeg dreigen ze nu alsnog in de kou te komen staan. Want naast de PAS melders moeten we ook niet de interimmers vergeten. Dit gaat over rechtvaardigheid.'
Caroline van der Plas (BBB) retweette een verhaal van De Telegraaf over de familie Grin. De familie deed niet alleen bij Agrio of De Telegraaf hun verhaal. „Ik laat iedereen toe", zei Anje Grin tegen Agrio, de uitgever van deze website. „Want er zijn veel meer collega's met hetzelfde probleem. Van de Facebookpost maak ik nu een kracht, ook al is dat best spannend.
Ze verwacht overigens niet veel van de politiek. „Ik zou niet weten wat ze voor ons nog kunnen betekenen."