De Valk installeert extra zeefinstallatie voor constante structuur leg- en opfokvoeders
„We hebben gekozen voor een 5-deks schudzeef. Door zo vaak te zeven kunnen we op meerdere structuren afzeven en hebben we beter grip op de structuur van de gewalste mais. We hebben gekozen voor hetzelfde merk zeef als op de biologische lijn omdat we hier goede ervaringen mee hebben”, zegt Arie van Middendorp, hoofd productie van De Valk.
De gewalste mais gaat niet nog een keer over de wals maar wordt uiteindelijke rechtstreeks op de menger gedoseerd. Dit resulteert volgens De Valk in een constante structuur van mais in de leg- en opfokvoeders. De Valk Wekerom heeft hiermee in haar biologische lijn al vele jaren ervaring. Hierop kunnen zij naast mais ook tarwe, gerst, soja, raap en zonnebloemschilfers vooraf walsen. De grovere mais wordt verwerkt in leg- en opfokvoeders de fijne fractie wordt verwerkt in de overige voeders.
„Een constante structuur biedt nutritioneel voordelen voor de hen, doordat ze alle nutriënten gelijkmatig over de dag binnenkrijgt. Hiermee wordt met name in de energie- en eiwitbehoefte (aminozuren) voorzien”, vertelt nutritionist Gert Kampert van de voerfabrikant.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: De Valk Wekerom
Bron: De Valk Wekerom