Nieuwe voedingsproducten studenten te koop in kantine HVHL

HVHL lanceert op 4 april in samenwerking met onder andere Aeres mbo en Euerest Catering de HVHL Food & Dairy Shop. ‘Hier worden lekkernijen worden verkocht die stuk voor stuk bijdragen aan een gezondere en duurzamere wereld’, aldus HVHL in een toelichting. In de kantine zijn producten als hybride yoghurt en suikerbrood gemaakt van retourbrood verkrijgbaar, zo lang de voorraad strekt. Omdat het gaat om producten die binnen projecten of bij wijze van opdracht zijn vervaardigd, verschilt het aanbod regelmatig.
Werkgelegenheid en onderwijs
Met deze duurzame lekkernijen wil HVHL bijdragen aan de transitie naar een toekomstbestendige voedings- en zuivelsector. 'Door de nauwe samenwerking met het werkveld krijgen studenten de kans om de noodzakelijke praktische en theoretische vaardigheden op te doen voor de Agrofoodsector. Binnen de sector is een grote behoefte aan jong, goed opgeleid personeel om de huidige generatie op te volgen.' Mede daarom organiseert HVHL op 12 april ook de Agrofood Xperience Day, waarop scholieren kennis kunnen maken met opleidingen binnen dit uitdagende werkveld.
Reacties van klanten
Studenten van de minor Dairy zijn nu al aan de slag om producten te maken. Studenten van de master Innovations in Dairy and Food Chains krijgen ook de gelegenheid om hun producten aan een groter publiek te laten proeven. 'Hieruit halen zij waardevolle reacties van klanten die worden meegewogen in de verdere ontwikkeling van de producten', aldus HVHL ter besluit.